Callebaut W2 28% Biela čokoláda kôstky 1 kg
Najlacnejšie ponuky (4)
Popis produktu
Jemná biela čokoláda CALLEBAUT W2 vo forme malých kôstok poteší svojou výbornou, smotanovo mliečnou chuťou všetkých milovníkov sladkého. Neobsahuje alergény a je vhodná na univerzálne použitie.
Pre maškrtné jazýčky
Jemná belgická čokoláda v kôstkach sa chváli vyváženou, smotanovo mliečnou chuťou.
Parametre produktu
Parametre produktu
Ocenenie
Popis produktu
Jemná biela čokoláda CALLEBAUT W2 vo forme malých kôstok poteší svojou výbornou, smotanovo mliečnou chuťou všetkých milovníkov sladkého. Neobsahuje alergény a je vhodná na univerzálne použitie.
Pre maškrtné jazýčky
Jemná belgická čokoláda v kôstkach sa chváli vyváženou, smotanovo mliečnou chuťou.
Kvalitné zloženie
Skladá sa z cukru, kakaového masla, plnotučného sušeného mlieka, sójového lecitínu a prírodnej vanilkovej arómy. Naopak neobsahuje alergény.
Široké využitie
Určite oceníte možnosť univerzálneho použitia – z čokolády môžete vyrobiť napríklad polevu alebo ju použiť ako náplň do praliniek. Je výborná aj na dochutenie zmrzliny.
POPIS
Pravá biela belgická čokoláda Callebaut 28 % s vyváženou mliečnou chuťou a s ideálnou viskozitou pre prípravu praliniek a ďalších sladkých dezertov.
UPOZORNENIE: Pri vysokých letných teplotách negarantujeme, v ako stave vám čokoláda príde. Čokoláda sa totiž pri vyšších teplotách rozpúšťa.
ŠPECIFIKÁCIE
Zloženie: Obsah kakaovej hmoty min. 28 %, cukor, sušené plnotučné mlieko, kakaové maslo, emulgátor (sójový lecitín), prírodná vanilková aróma
Alergény: Obsahuje mlieko (laktózu). Môže obsahovať stopy sóji, orechov.
Hmotnosť: 1 kg
Upozornenie: Čokoládu objednávame vo veľkom 10 kg balení a sami ju vákuovo balíme do menších balíčkov. Čokoládu Callebaut teda neobdržíte v originálnom balené, ale zavákuovanom v priehľadnom plastovom obale. Kvalita čokolády sa týmto procesom nijako nemení. Ďakujeme za pochopenie.
NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pre 100 gramov)
Kalórie: 2379 kJ / 569 kcal
Tuky: 36 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 22 g
Sacharidy: 55 g z toho cukry: 55 g
Bielkoviny: 6 g
Soľ: 0,21 g
MINI CHEESECAKY S BIELOU ČOKOLÁDOU A MALINAMI
Ingrediencie
125 g sušienok (môžete použiť maslové, kakaové atď), 60 g masla (izbovej teploty), 40 ml vriacej vody, 2 lyžičky práškovej želatíny, 375 g krémového syra (izbovej teploty, môžete použiť napríklad syr značky Philadelphia), 55 g cukru krystal, 160 ml smotany (31 - 33 %), 100 g bielej čokolády (rozpustená a vychladnutá), 250 g čerstvých malín, práškový cukor, na posypanie pred servírovaním
Postup
1. Pripravte si formu na muffiny (z uvedených ingrediencií pripravíte 12 mini cheesecakov) alebo malé žiaruvzdorné misky a vyložte ich pečiacim papierom.
2. Sušienky dajte do food processora a spracujte kým vznikne jemná štruktúra. Pokiaľ nemáte food processor dajte sušienky do sáčku a použite tĺčik na mäso alebo valček na cesto. Potom pridajte rozpustené maslo a spojte. Potom zmes dajte na dno foriem a utlačte lyžicou. Dajte na 30 vychladnúť do chladničky.
3. Do malej misky dajte dve lyžice vriacej vody. Pridajte do nej práškovú želatínu a prešľahajte, pokiaľ nebude želatína úplne rozpustená. Nechajte vychladnúť (zhruba 5 minút).
4. Krémový syr s cukrom prešľahajte ručným šľahačom alebo v kuchynskom robote dohladka. Pridajte želatínu a pokračujte v mixovaní. Potom pridajte smotanu a šľahajte dohladka. Na záver vmiešajte rozpustenú bielu čokoládu.
5. Na sušienkový základ vo formách rozložte čerstvé maliny (asi 125 g). Potom dajte do každej formy lyžicou krémovú zmes a uhľaďte povrch. Dajte vychladnúť do chladničky cez noc (minimálne 6 hodín)
6. Servírujte ozdobené zvyškom čerstvých malín a posypané múčkovým cukrom.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au
ČOKOLÁDA A JEJ VPLYV NA ZDRAVIE
Kvalitná vysokopercentná čokoláda (ale aspoň 70 % obsahu kakaa) znižuje krvný tlak, pôsobí pozitívne pôsobí na srdce a cievy, ako prevencia infarktu, znižuje cholesterol a zrážanlivosť krvi, prekrvuje telo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, ktoré pôsobí ako prevencia rakoviny. Tiež obsahuje horčík, draslík, fosfor, železo, vápnik, meď, fluór. Čokoláda povzbudzuje, zlepšuje psychiku, zmierňuje úzkosť, má priaznivý vplyv na činnosť mozgu, zlepšuje pozornosť, znižuje únavu, chráni pred artritídou a rôznymi alergiami. Navyše má afrodiziakálne účinky. Čokoládu je však nutné konzumovať v primeranom množstve. Odporúčame 10 g čokolády denne.
DRUHY ČOKOLÁDY
Horká čokoláda obsahuje vysoký podiel kakaa. Horká čokoláda musí obsahovať minimálne 35% kakaovej sušiny (za kvalitnú čokoládu sa považuje tá s minimálne 50% kakaových prísad). Horká čokoláda obsahuje iba kakaovú sušinu, kakaovú hmotu a cukor. Odporúčame čokoládu z kvalitných kakaovch bôbov s ale aspoň 70 % kakaa. Vysokopercentná tmavá čokoláda je skvelá nie len na priamu konzumáciu, ale tiež na čokoládové polevy, na horúcu čokoládu, na čokoládové fondue a na pečenie čokoládových dezertov (napr, Sacher torta, brownies).
Mliečna čokoláda obsahuje kakaové maslo, kakaovú hmotu, cukor a mlieko (sušené alebo kondenzované). Minimálny obsah kakaovej sušiny je 25 % (kvalitná mliečna čokoláda by mala mať aspoň 30% kakaových prísad a min. 15 - 25 % mlieka). V EU musí byť obsah pevných zložiek kakaa v mliečnej čokoláde aspoň 35%. Mliečna čokoláda má jemnejšiu chuť ako horká čokoláda a je obľúbená pri príprave čokoláovej peny, čokoládových sušienok (cookies), využijete ju na čokoládovú fontánu, krémy a polevy.
Biela čokoláda je tvorená kakaovým maslom (bez pevných kakaových prísad), mliekom (kondenzovaným alebo sušeným) a cukrom. Obsah kakaového masla musí byť minimálne 20% (kvalitná biela čokoláda má však aspoň 25% kakaového masla a 25% mlieka). Keďže biela čokoláda neobsahuje kakaový prášok, tak sa v podstate ani nejedná o čokoládu, ale označuje sa tak však vďaka kakaovému maslu. Biela čokoláda je sladiša ako horká a mliečna čokoláda. Využijete ju pri príprave sladkých dezertov, čokoládových poliev, krémov atď.
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.
Hodnotenia produktu
, zakúpené v yummy.sk
Ok
, zakúpené v yummy.sk
- Veľmi dobrá do kremov i na polevy
- Chuť je úžasná
, zakúpené v yummy.sk
Produkty so už poznal a sú vynikajúce.
, zakúpené v yummy.sk
Kvalitný produkt za prijateľnú cenu.
, zakúpené v Patisserie
Ok
, zakúpené v yummy.sk
výborná
, zakúpené v Patisserie
kvalita
, zakúpené v yummy.sk
- Výborná čokoláda skvelej chuti. Dukátiky sú malej veľkosti (cca do 1 cm), takže sa s nimi dobre pracuje. Zatiaľ bola využívaná len do plnky (nie na polevu), ale POZOR! - nejesť, pretože je silno návyková. Dávno som nejedla tak chutnú bielu čokoláda. Odporúčam všetkými dvadsiatimi ;-)
, zakúpené v Chefshop.sk
- výborná, chutná, dobre sa s ňou pracuje
, zakúpené v Chefshop.sk
Výborná do kokosového cheesecake.